Satır et 90’lı yıllarda Keşan da yaratılmıştır. Satır eti diğer etlerden ayıran en büyük özellik lezzetidir.Kullanılan et, Güney Trakya Bölgesi’nin doğal ortamlarında yetişen yonca, kekik, buğday, arpa ve mısır gibi doğal ürünlerle beslenen ve ağırlığı 40 kg civarında olan kıvırcık cinsi süt kuzularından sağlanır.
Satır et yapılmak için kesilen kuzu’nun eti, buzdolabında artı 4 derecede iki gün bekletilir.Daha sonra özel bir satır ile tahta kütük üzerinde mercimek büyüklüğünde oluncaya kadar kıyılır. Hazırlanan 1 kg ete sadece 5 gram tuz atılır. Başka bir katkı maddesi karıştırılmaz. Çift taraflı tel ızgaraya pişmemiş hali ile 180 gram olarak konulan satır et, meşe kömüründe pişirilerek servis edilir.
Servis yapılırken yanına İpsala’nın meşhur pirincinden yapılan pilav garnitür olarak sunulur.Yanında ise mevsimine göre de koyun yoğurdu ile zeytinyağlı çoban salata tavsiye edilir.
Satır et sonrasında da yine Keşan’ın meşhur dondurmalı peynir helvası yemek sonu tatlısı olarak unutulmaz bir lezzet sunar.
Keşan da satır et, Keşan Sanayi ve Ticaret Odası´nın girişimleriyle bir marka olmuş ve ‘’Keşan Satır Et’’ adıyla da Türk Patent Enstitüsünden onay almıştır.
Nerede Yenir ?
Çamlıbel Restoran
Adres
|
:
| İstanbul Yolu 1. Km. Keşan / Edirne |
Telefon
|
:
| (0284) 714 15 99-714 95 90 |
Özen Et Lokantası
Adres
|
:
| Yeni Muhacir Belediyesi Keşan |
Telefon
|
:
| 0284 763 70 30 |
Sen hangisini tavsiye edersin peki fıstık
YanıtlaSilLezzet olarak ikisini de fakat mekan olarak çamlıbel canım
SilBu yaz yiyeceğiz birlikte di mi :)
YanıtlaSilevet canım çok az kaldı
SilBayılırım.. Nefis görünüyor. kısa zamanda tatmalıyım..
YanıtlaSilSevgiler
Evet yolunuz düşerse kesinlikle tadın:)
SilBilgilendirici ve güzel bir paylaşım, teşekkürler. Fotoğraftaki et çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilUmarım birgün test etme şansınız olur gerçekten çok güzel :)
Sillezzet olarak enver usta satır et'ide önere bilirim http://www.enverustasatiret.com
YanıtlaSil