30 Temmuz 2013 Salı

Haşhaşlı Böğürtlen Soslu Revani

İşte mükemmel ve değişik bir tatlı tarifi;

Malzemeler;

Keki için;
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı haşhaş
*1 çay bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Kek kıvamını alana kadar un

Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su

*Sos için;
*1 paket böğürtlenli (çilekli) meyve sosu


Şerbetin yapılışı;
Şeker ve su kıvamı hafif koyulana kadar kaynatılır.

(Şerbeti önceden yapalım çünkü şerbet soğuk, kek sıcakken şerbeti üzerine dökmemiz gerekiyor.)

Kekin yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şeker önce düşük sonra yüksek devirde bol köpük olana kadar çırpılır. Sonrasında sıvı yağ, süt, haşhaş, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un tek tek eklenerek düşük devirde çırpmaya devam edilir. Karışım önceden yağladığımız büyük kare bor cama dökülür. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına atılır ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.

Soğuk şerbet sıcak kekin üzerine dökülüp biraz beklendikten sonra üzerine meyveli sos gezdirilir.




Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. revani sevmeyen beni bile özendirdi şu görüntü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim revaniyi bende sevmem ama bu harika oluyor .)

      Sil
  2. tesekkurler ezgi .ben de izlemeye aldim.

    YanıtlaSil
  3. böğürtleni çok severiiiim, denenmesi gereken bir tarif gibi duruyor, teşekkürler ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok hafif ve güzel oluyor afiyet olsun şimdiden :)

      Sil
  4. Aa ben bu tatlıyı geçen sene Selimiye de yedim. Ama üzerinde sosu yoktu serdar çok beğenmişti. En kısa zamanda deneyeceğim canım, ellerine sağlık

    YanıtlaSil