11 Mayıs 2013 Cumartesi

Erken Okul Maceramız

Derin 18. ayından itibaren inanılmaz anne düşkünü oldu. Psikologumuz bu dönemlerde böyle şeylerle karşılaşmamızın beklendiğini, fakat önemli olanın bu durumu güzelce kalıcı hasarlar bırakmadan atlatabilmek olduğunu söyledi. Çünkü biliyoruz ki bağlılık ve bağımlılık arasında ince bir çizgi var. Bunun üzerine can alıcı birkaç soru sordu. Bunlar;

*Annemiz sadece kendisi için ne yapıyor?
*Annemiz günde kaç saatini Derin'siz geçiriyor?


                                       Anneeeee diye ağlayan Derin :)

 Ailem şehir dışında, eşimin anneside çok yoğun çalışıyor olduğu için ben Derin'siz neredeyse hiç vakit geçirmiyor, doğal olarak kendim için hiçbir şey yapamıyorum. Bu da Derin'le kaliteli vakit geçirmeme engel oluyor. Çocukla geçirdiğiniz kaliteli zamanla ters orantılı olarak yapışkanlık azalıyor.
 Derin 20 aylık olduğu için psikologumuz bize düzenli, annesiz gidilen bir oyun grubu tavsiye etti. Bunun sayesinde anne birkaç saat bile olsa kendi ile başbaşa kalacak ve dinlenmiş olduğu için çocuğu ile daha güzel vakit geçirecek. Evimizin yakınında bir kreşte haftada iki gün iki saat bir oyun grubu olduğunu öğrendik ve bir haftadır oraya devam ediyoruz.Şimdilik derslere bende giriyorum fakat yavaş yavaş ayrılmayı deneyeceğiz. Bakalım bize nasıl gelecek? Umarım biraz olsun ayrışmamıza yardımcı olur.


2 yorum:

  1. Ezgicim ,yaz döneminde ara verdiniz mi okula yoksa halen devamsa son yorumlarını almam lazım acilen!

    YanıtlaSil
  2. Canım mayıs ayında başladık haziran ortasından beri pek gittiğimiz söylenemez tatiller, sıcak vs. Birde derin son zamanlarda çok ağlamaya başladı orada. Okul bence faydalı oldu ama milenyumdan çok memnun kalmadım. Çok çok ucuz olduğu için oraya verdim çünkü tüm okullarda hamur boyama yapıyorlar. Aslında en güzeli kindyroo bence. Eylülde düşünüyorum vermeyi. Annecilik dönemimize gelince biraz daha iyi. Sanıyorum her çocuk farklı şekillerde ve farklı dönemlerde canavar oluyor. Sonra düzeliyor sonra yine aynı döngü :)) sen düşünüyor musun okul olayını?

    YanıtlaSil