23 Şubat 2014 Pazar

Anneler Dikkat ! Gerçek Bir Görünmez Kaza

Dün evi toparlarken dolabın birinden karşıma görünce tüylerimi diken diken eden bir şey çıktı ve bunu sizlerle paylaşmam gerektiğini düşündüm. Çünkü biz ölümden döndük ve herkesin başına gelebilir görünmez bir kaza yaşadık. Her anlattığımda tekrar o anı yaşıyorum fakat son kez buraya yazıp herkese bir ışık tutmasını istiyorum.
 
Bir cumartesi sabahı ailecek mutfakta kahvaltı ederken Derin'i de her zaman yaptığımız gibi ana kucağı ile yanımıza aldık. Bir yandan kahvaltı ediyor bir yandan da ona agu bugu yapıyorduk. Bir anda tavandan Derin'in kafasına bir şey düştü, pat diye bir ses geldi ve Derin çığlık çığlığa ağlamaya başladı ama hayatımda sesini bu denli şiddetli duymamıştım. Kayınvalidem bir çığlık Derin'i kucağına aldı ağlayarak salona koştu. Ben ise ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Yere düşen şeye baktım ve o an Derin'in ölüyor olduğunu düşündüm çünkü kafasına mutfak aydınlatmasındaki 6 tane cam küplerden birisi düşmüştü. Elime aldığım anda dizlerimin bağı çözüldü çünkü tam 2 kg ağırlığında ve kenarları keskin bir camdı.


 
Bu henüz bıngıldağı kapanmamış 4 aylık kızımın başına düştü. Büyük bir şokla salona yanlarına gittim. Görümcem Allah'tan bizden daha sakindi hemen kafasını kontrol etti. Ve sadece incecik kırmızı bir çizgi olduğunu söyledi. Tabi ki biz hemen acile gittik. Giderken düşen şeyi de götürdük. Bütün doktorlar başımıza toplandı. Camı ellerine alınca inanamadılar. Neyse ki  o incecik çizginin sebebi kafasını milimetrik olarak sıyırmasıydı.  Tabi biz bütün senaryoları aklımıza getirdik. Sorumlu aradık bulamadık. Nereden bilebilirdik ki o aydınlatmayı alırken bir gün çocuğumuz olup da kafasını düşebileceğini. Çünkü bırakın Derin'i bir yetişkini bile öldürebilirdi. Kader dedik, şükür ettik, dualar ettik. O günden sonra beri her yerde tepemizde ne var diye bakınıyorum. Bu sizlere örnek olsun anneler, evdeki aydınlatmaların sağlamlığını mutlaka kontrol ettirin. Bir anda hiç ummadığınız şeyler başınıza gelebiliyor.

Allah'ım melekler yavrularımızı hep korusun inşallah...

15 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Allah korumuş. ben de mutfaktaki avizeden çok korkuyorum. Oğlum minik topları fırlatırken avizenin bir camı kırılıp oğlumun tam önüne düşmüştü. Bir de ağır ki... Allah vermesin kimseye. Okurken bile tüylerim diken diken oldu. Sanırım sizin dolapta monteli olan aydınlatma yerinden çıkmış. Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun:( bizim tavana monteli aydınlatma düştü hiç ihtimal vermezdim.

      Sil
  2. canım çok geçmiş olsun yavrum benim nasılda korkmuştur....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma çok küçücüktü o zaman bir de :(

      Sil
  3. Çok çok geçmiş olsun, Büyük şok ve her durumda sakin olabilmek gerekiyor değil mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evde birinin kesin sakin olması lazım yoksa çok zor

      Sil
  4. verilmiş sadakanız varmış canım, cok üzüldüm..

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun,sizinle birlikte yaşadım o anı:( melekler korumuş evladınızı, Allah'a emanet çocuklarımız,çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Allah'ımıza dua etmek lazım her saniye için..

      Sil
  6. Tüylerim diken diken oldu Çok çok geçmiş olsun:( anne olduktan sonra duvardaki tablolardan ve avizelerden korkar oldum.korkmakta malesef haklıymışım Rabbim bi daha yaşatmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne olunca insan daha farklı düşünmek zorunda çok haklısınız. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Allah korumuş. Cok cok gecmış olsun. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
  8. Gecmis olsun,kizim aklima geldi ve bizdeki aydinlatmalari dusundum okurken.

    YanıtlaSil
  9. bununla geçmiş olsun allah beterinden korusun inşallah...

    YanıtlaSil