6 Ocak 2014 Pazartesi

Anne Dediğin Büyük Konuşur :)

Hani bir ata sözü vardır, 'bekara kadın boşamak kolay' diye. Aynen o misali kendi ve çevremdeki anneler adına konuşuyorum. Evlenip çocuk sahibi olmayı planladığım andan çocuğum olana kadar atıp tutuyordum. Mesela diyecek olursanız işte asla ile başlayan cümleler ;



 
' Kucağa alıştırmam, ilk günden itibaren kimse kucağına almayacak.'
'Tv seyretmeyecek, teknolojiden ilk okula kadar uzak duracak.'
'Ayakta sallamam ya da kucağımda uyutmam.'
'Yatağıma almayacağım, odasında kendisi uyusun.'
'Benim çocuğum sokaklarda yere yatıp ağlamayacak.'
'Benim çocuğum her şeyini paylaşacak.'
 
Ve bunun gibi bir çok aklıma gelmeyen bir sürü aslalar :) Gel gelelim ben ne dedim ne yaptım. Kucak konusunda çok yanlış düşündüğümü danıştığım uzmanlardan öğrendim. Danışmasaydım da zaten mecburen 5 ay sürekli kucakta olacaktı. Öyle bir ağlıyordu ki evde iş yaparken bile sling te taşıyordum. Ama şunu da belirtmeliyim Derin o kadar kucakta olmasına rağmen sonrasında kucakçı bir çocuk olmadı.
 
Tv seyretmeme konusunda ise hala içim cız eder. Hala yanlış olduğunu düşünüyorum fakat kendi evinin işini ve yemeğini yapan bir kadın için bunlar çok zor iddialar. Yapanlar vardır mutlaka sonuna kadar takdir ediyorum.
 
Derin 7 ay olana kadar kucakta gezdirilerek uyudu. Ağırlaştıkça sallayarak uyutmaya çalıştım ama istemedi. Düşünün yani asla ayakta sallanmayacak diyen ben bu şekilde alışsın diye aba sarf ettim, olmadı :)
 
15 aylık olduğunda geceleri sürekli uyanmaya başladı uykusuzluktan evdeki herkes gerilmişti. Haydi yanımıza alalım belki kesintisiz uyur dedik ama o da olmadı :)
 
18. aydan sonra sokakta dolaşırken istediği şeyleri yaptırmak için yerlere atladı. Etraftaki bakışlar sağ olsun kimi zaman yaptım istediklerini.
 
Ve işte iki yaş krizi, Derin 18. ayından beri hiç bir şeyini paylaşmadı ve hala paylaşmıyor. Çocuk bu yaşa gelene kadar bana göre bu annenin babanın eksikliğiydi. Şimdi ne durumdayız gel de bak :)
 
Çocuğum daha 27 aylık ve uzun senelerimiz var kısmet olursa, daha ne aslalar evet olacak çok merak etmekteyim. Bunu okuyan anne adayları varsa onlara önerim, kesinlikle sınır koymayın. Her annenin farklı bir tarzı ve bu tarzı biraz da çocuğun huyu belirliyor. Kendinizi sıkmayın, akışına bırakın, hepsinin geçici olduğunu bilin, yalnızca çocuğunuzu kayıtsız sevin. Her şey yoluna girecektir.

8 yorum:

  1. Ne güzel ifade etmişsiniz..Bizde aynınları yaşıyoruz..Yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım..Anne olupta bebeğini kucağına almayınca anlamıyor insan..

    ' yaş krizi bizde de yeni başladı bir aydır 28 aylık başladı..sürekli ağlamalar..İnatlaşıp hayırlar..onun tarafında olmaya çabalasam da her daim yapamıyorum..Ben varım demeleri bu kadar sorunlu oluyor..Yetişkin mantığı ile düşünmeyeyim desem de...olmuyor çoğu zaman...Yalnız değilsiniz..değiliz...;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten sizin gibi anneler sağ olsun, paylaşımlarımız beni ayakta tutuyor ve daha sabırlı hale getiriyor. İyi ki varız hepimiz :)

      Sil
    2. çocugu cami avlusuna birakmak icin son sansinizdir.

      ben kişiliğimi kazanırken annemi babamı nasıl maymun ederim sendromu...

      anne-baba 1 ayda 1 yaş yaşlandırır....
      tükçesi iki yaş sendromu olarak anılır...

      bu surec icinde, yeni yeni kendini, cevresini, ve basilacak her turlu dugmeyi kesfetmeye baslayan cocuklar, minicik bebecikken "en mulayim torunum" diye kendisini seven anneannesinin ayaginin ustune ansiklopedi atmaya kalkarlar. her verdikleri cevap, banane sanane olur. bi de ustune kufur etmeyi ogrenmislerse (sagolsun abileri ve dayilari) iyice rezil olursunuz. sucu gelir, garip garip bakar kapidan, cocuk acmistir kapiyi, ne konustunuz dersiniz, 'esoluesek dedi bana abla' der. ozur dilersiniz. yerlere yatip tepinme sureci de bu evrede baslar. hic tinmayin. ustune dusmeyin. 'ay cocuk krize girdi aliverin istedigini' diyen teyzelere ters ters bakin. gececektir. dedim ama...

      bir de bitmeyeni vardir. saf saf doktorunuza sorarsiniz, eee ne zaman gececek bu evre diye. yakinda, yakinda, diye onune bakar adam. o zaman teslim olursunuz. en kotu duanizi etmeye kiyamazsiniz, netekim anneniz bin kere anlatmistir, 'insallah kendin kadar yaramaz cocugun olur' dedigini. nasil 2 yasinda yerlere yatip kulaklarinizi deldirmek istediginizi. tunali hilmi'de bir kuyumcuyu gecenin bir vakti actirdigini. bu yuzden simdi hic kupe takamadiginizi (vah vah), yamuk oldugunu kupe deliklerinizin hatirlarsiniz. allahtan benimkiler erkek dersiniz... ulan?
      Bunlar da ekşi sözlük yorumları biraz havanız değişsin bana iyi gelmişti..yayınladım..;)

      Sil
    3. süpermiş çok sağ ol vallahi :):):)

      Sil
  2. canım zaten derler ya çocuğu ile kocasını öven çok yanılır, büyük konuşup çocuğum bunu yapmaz yada yapmayacağuım dediğim o kadar çok şeyi yaptım ki ve karşılaştım ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ne güzel dedin :) ben zaten övünmekten bir o kadar utanan bir insanım :)

      Sil
  3. =)) yüzmde gülümsemeyle okudum yazınızı. daha yeni çocuk yapmaya karar verdik ve aynen dediklerinizi etraftan çok fazla duydum ve yapanlara özendim. ancak bana şimdiden öyle geliyor ki bunların çoğunu bilinçli olarak yapamayacağım çoğu zaman yanımda uyutmayı tercih edeceğim doğrudur demiyorum ama duygularım bu yönde. tabi bi de uykusuz geceler var=) yaşayan bilir.dediğinize şiddetle katılıyorum bu biraz çocuğun sahip olduğu kişilikle alakalı bence hiç canınızı sıkmayın =)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir karar almışsınız. Çok sevindim. Umarım uyumayı ve yemek yemeyi çok seven bir çocuğunuz olur :))

      Sil