16 Eylül 2013 Pazartesi

Tutumlu Anne ile KAÇUV' a Bağış

Geçtiğimiz hafta blogger anne babalar toplantısında Sevgili Özden Pusat yeni girişimi Tutumlu Anne hakkında bizlere bilgi verdi. İyi ki kendisini tanıma fırsatı bulmuşuz. Çünkü ülkemizde eksikliği olan ikinci el anne çocuk ürünlerinin satılabileceği bir site kurmuş. Bu site (www.tutumluanne.com)  aynı zamanda alıcı ve satıcıların güvende olduğu ilk ve tek web sitesiymiş.



Bu sitede en çok hoşuma giden şey  gerçekleşen her satışın %1'i Kanserli Çocuklar Umut Vakfına bağışlanıyor. Ürün satan anneler, eğer isterlerse, ilgili üründen kendilerine gelecek olan gelirin tamamını Kanserli Çocuklar Umut Vakfına (KAÇUV) bağışlayabiliyor.

İnanın KAÇUV denen vakıftan, utanarak söylüyorum ki daha önce haberim yoktu. Bazen kendi derdimize düşüp çevremizde olan biten bir çok şeyden haberimiz olmadığını fark ettim. O gün bugündür düşündüğüm tek şey KAÇUV 'a nasıl destek olabilirim? Belki sizlerde benim gibi bu vakıftan bir haber olabilirsiniz onun için sitelerinde neler yaptıklarıyla ilgili bulunan metini buraya aktarmak istedim ;

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın başlıca amaçları arasında kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan uygun tedavi ortamının yaratılması ve sürdürebilirliğinin sağlanması.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı'nın KAÇUV tarafından düzenlenmiş olan 18 yataklı servisinde, çocuk yaştaki kanserli hastaların tedavisi gerçekleşiyor.

Hastaların tıbbi gereksinimlerinin yanında fiziksel koşulları ve sosyal ihtiyaçlarını da düşünüyoruz. Uzman psikologlarımız ile hastaların ve hasta ailesinin psikolojik durumlarıyla ilgileniyoruz, gönüllü olarak çalışan psikoloji veya psikolojik danışmanlık öğrencileri de çocuklarla dayanışma içindeler.

KAÇUV, çocuklarla birlikte sürdürdüğü kültür, bilim ve sanat atölyesi çalışmalarını Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji servisi, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji servisi,'' Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuklar ile büyümeye ve üretmeye devam edecektir.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2012 Mart ayında düzenlendiği kampanyalarla ve İstanbul Valiliğinin destekleri ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin karşısında Hobyar Mektebi Sokak'ta Aile Evi'nin inşaatını tamamladı . Aile Evi ile kanser hastası çocuğun, hastanedeki tedavisi süresince ebeveynlerin hastane bahçesi, bekleme bankosu veya kalorifer peteği yanında geceyi geçirmelerine son verildi, daha uygun koşullarda konaklamaları sağlandı.

Aile Evi'nin sürdürülebilirliği ve Pediatrik onkoloji ve hematoloji servislerinde gönüllülerle birlikte hasta çocuklara ve annelere yönelik aktiviteler, psikolojik destek, ayrıca çeşitli mecralarda çocukluk çağı kanserlerine yönelik kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarımız devam etmektedir.



Bende KAÇUV'u yakından tanıdıktan sonra Tutumlu Anne' nin web sitesinde kızımın kullanmadığı ürünleri satıp tamamını KAÇUV' a bağışlama kararı aldım. Hayat çok kısa ve acımasız maalesef. Çocuklarımız kanser tedavisi görürken otogarda ya da hastane kantininde yatmak zorunda kalan bizler de olabilirdik. Ama şanslıyız ki şu an için böyle bir hastalığa ve böyle kötü imkanlara sahip değiliz. Şansımız için şükredip hasta çocuklarımız için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım bir kaç kişinin de olsa farkındalığını sağlamış olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder