3 kişi için;
* 3 dilim fileto kesilmiş somon
* İki dilim bayat ekmek
* 1/4 demet maydonoz
* 1 paket krema
* 1 paket mantar
* 1 orta büyüklükte soğan
Yapılışı;
Öncelikle soğanları ve mantarları istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Biraz sıvıyağda önce soğanları sonrada mantarları ekleyerek kavuruyoruz. Pişmelerine yakın biraz tuz ve kremayı ekliyoruz, bir iki dakikada böyle pişirip kapatıyoruz. Bu sırada maydonozları ve bayat ekmekleri blendırdan geçirip geniş bir tabağa alıyoruz. Somonları bu maydonoz ekmek karışımına bulayıp öneceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Somonumuz piştikten sonra üzerine kremalı mantarlı sos ile servis ediyoruz.
Bu tarif gerçekten lezzetli oluyor, maydonozlu ekmek karışımı ona hem şıklık hemde kıtırlık katıyor. Böylelikle yediğimiz balıktan çok daha fazla zevk alıyoruz.
Balık sunumlarında ikeanın dikdörtgen tabaklarını tercih ediyorum. Hem şık hemde kullanışlı oluyor. Somonu ıstakoz surimi ve mevsim salatası ile servis ettim.
Harika görünüyorrrr ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilBen de deneyim, somon bizim minnoşlar için çok da faydalı ama başka tariflerle denemeli. Onların da damak tadı gelişsin değil mi?
YanıtlaSilKesinlikle öyle çok lezzetli ve faydalı :)
Sil