Malzemeler;
*3 su bardağı ev yapımı erişte
*Bir demet pazı
*300 gr beyaz peynir
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz ( eğer eklenecek peynir tuzlu ise gerek yok)
Yapılışı;
Tereyağ ve sıvıyağ tencerede eritildikten sonra yıkayıp doğradığımız pazılar tencereye eklenip biraz kavulur. 6-7 dk kavurduktan sonra erişteler eklenir. Üzerini bir parmak geçecek kadar kaynamış su eklenir. Erişteler yumuşayıp piştikten sonra altı kapatılır.
Afiyet olsun..
Eline sağlık; derin yiyor mu ondan haber ver sen ;)
YanıtlaSilYemez mi obur yiyor tabi :)
SilPeyniri piştikten sonra üstüne mi serpeceğiz
YanıtlaSil